8. Calle Lundkvist

Dela avsnitt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

2021-05-27

Om avsnittet

Calle Lundkvist köpte sin första bil som femtonåring. Sedan dess har mycket i hans liv handlat om bilar. Och om hus, för den delen. Under många år var han en av Härnösands största privata fastighetsägare.
Men när han sålde sitt fastighetsbolag föddes idén på att göra något stort av sitt bilintresse. Det blev Härnösands bilmuseum, som öppnade 2015.
I dag är Härnösands bilmuseum störst inte bara i Sverige utan i Skandinavien med en bra bit över 200 bilar. Verksamheten lockade säsongen 2020 16 000 besökare, men det drivs fortfarande helt ideellt av eldsjälar i Härnösand.
– Ett gubbdagis! Jag älskar att gå och skrota här, prata med gänget som är här och fixar och med besökarna, säger Calle Lundkvist och skrattar.
I Härnösandspodden berättar han om planerna för museet och framtiden, men också om raggartiden, trettiofem år med snöjour, att vara en brinnande Härnösandsambassadör och om hur han två gånger öppnat den nattstängda
Nybrogatan.
Och så blir det massor av minnen av anekdoter från en person som alltid är på språng, men som ser förmågan att alltid avsluta sina projekt som sin främsta egenskap.