Alla avsnitt

6. Peter ”Dudde” Skoglund

För Peter ”Dudde” Skoglund har mycket i livet kretsat kring fotboll. I 30 år jobbade han hos idrottsföreningen Älgarna med allt från planskötsel till att dra in pengar till klubbens verksamhet under vinterhalvåret. Numera är arbetsgivaren fotbollsklubben Älgarna-Härnösand IF, ett resultat av sammanslagningen av IF Älgarna och Härnösands FF. Och även på fritiden går mycket av hans tid till fotboll.
– Det är mitt stora intresse, det är fotboll hela tiden och jag ser allt av fotboll på TV, säger Dudde som har Stoke City som sitt favoritlag.
Varför fotboll och varför sånt engagemang i den lokala fotbollen?
– Jag tycker fotboll är roligt, och jag trivs med ungdomar. Jag får även passa på att känna mig ung själv, även om
jag tycker åldern har rasat
iväg efter fyllda 40, säger Dudde.
I Härnösandspodden berättar han mer om sitt liv med fotbollen, om klubbens 100-årsjubileum 2019, om klubbsammanslagningen
som rörde upp känslor i Härnösand och om hur det är att vara en prisbelönt eldsjäl.

5. Anna Pettersson

Hon äger och driver Videoteket. I Härnösandspoddens februariavsnitt berättar Anna Pettersson även om vad som är hennes drivkraft, varför hon och hennes sambo köpte Videoteket i en tid när filmuthyrning ersätts allt mer av streaming på nätet, hur det kommer sig att en mörkrädd person köper sig hus ute på landet 
— och varför hon har så många väskor.
Och till sist får vi även veta vad som är hennes stora hobby och hemlighet.

Danne Strandberg – Martinez

4. Danne Strandberg

Han jobbar som Trummis och kapellmästare i dansbandet Martinez och i Härnösandspoddens januariavsnitt berättar Danne Strandberg om prövningarna under pandemin men också om uppväxten i Kiruna, låten som födde den livslånga kärleken till musiken, livet på turné och om hur han hamnade i Härnösand. Och som bonus berättar han om planerna på en äventyrsgolf i centrala Härnösand.

Nr 3. Extra avsnitt/Pilot – Anna och Erik Kempe

Vi startade upp Härnösandspodden under 2020. Vår guide/tekniker Joel Nyberg spelade in ett pilotavsnitt med den kreativa Hemsöfamiljen Anna och Erik Kempe som både heltidsjobbar och driver företag vid sidan om. De jobbar inom den kraftigt växande besöksnäringen. Häng med i deras tankegångar och idéer! Nu åker vi! Reportaget i Yippie Härnösand

2. Anna-Karin Hasselborg

Hon jobbar med våldsförebyggande åtgärder i en kommun som politiskt har beslutat om en nollvision för våld i nära relationer.
I Härnösandspodden berättar hon bland annat hur hennes arbetsdagar ser ut, hur man kan få en tryggare och mer jämställd kommun och om varför hon engagerar sig i kvinnojouren. Hon tror flera kvinnor skulle ha varit döda om inte kvinnojouren fanns, och hon tycker det är tokigt att det är ideellt arbete som säkrar kvinnor och barns trygghet, och inte staten.

1. Andreas Sjölander

Han är kommunstyrelsens ordförande och högsta ansvariga politiker i Härnösand. Men Andreas Sjölander (S) söker inte stråkastarljuset. Han är en stillsam och diskret person som utöver sitt politiska arbete är mycket anonym. Yippies Karin Skarby blev nyfiken och bjöd in Andreas till en längre intervju. Vem är människan bakom slipsen? Vilka är hans drivkrafter – och varför är chiligodis en symbol för bra politik?