19. Petra Forsström – Näringslivschef på Härnösands kommun

Dela avsnitt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

2022-04-26

Om avsnittet

Hittade jobb och trivsel i Härnösand

Stormtrivs i Härnösand
Bakgrunden till flytten är ett sommarhus i Vattingen söder om Norrfjärden, en man från Sundsvall, som varit hotellchef i Härnösand och en dotter som inte längre ville bo i Bålsta utan flytta till norrlandskusten.
När Petra såg en annons om att Härnösand söker ny näringslivschef, så blev resultatet rena högvinsten för familjen Forsström.
Vi stormtrivs i Härnösand och staden ligger helt rätt för oss och för att ta emot besökare från hela världen, säger Petra, som ser möjligheter för kommunens näringsliv att växa och besöksnäringen som den stora vinnaren.

Spel, trav, mat och dryck
Petra är en värderingsstyrd realist och optimist med lång bakgrund inom Svenska Spel med ansvar för företagets hållbarhetsfrågor som CSR-chef . Spelindustrins fram- och baksidor med risk för spelberoende har hon sett och ogillar den alltför omfattande marknadsföring mot snabba Casinospel som vi ser idag på nätet. Ett långt styrelseuppdrag i ATG – Aktiebolaget Trav & Galopp är just avslutat.
Nu fokuserar hon på att skapa förutsättningar för att göra Härnösand till en mat och dryckesstad. Dragloken är Hernö Gin Hotell, lättheten ta emot kryssningsfartyg på väg till Höga Kusten samt lokala varumärken som Hernö Hantverksöl och Friendship Rum m fl.

Brinner för kvinnligt företagande
En hjärtefråga för Petra är nätverkande, särskilt viktigt är att skapa hållbara kvinnliga nätverk. Där har hon upptäckt att Härnösand är en föregångare som sticker ut. Kvinnliga företagare kan vara nyckeln till att Härnösand fortsätter växa och når målet på 30 000 invånare år 2040, som det står i tillväxtstrategin. Ett dokument som Petra lusläste innan hon sökte nya jobbet.
Poddvärd är som vanligt Dag Jonzon.