14. Hadar Nordin – Generaldirektör på egen myndighet

Dela avsnitt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

2021-12-16

Om avsnittet

Stridbar och eftertänksam
Hadar Nordin är mannen som skapade sin egen myndighet Fritidsverket.com för att öka kunskapen om barn och ungas fritid och samtid och jobbar på fritidshem i kommunen.
Tillsammans med sin fru driver han sedan ett år också företaget Utbildning Norr för att förbättra villkoren för fritidspedagoger och andra som i yrket arbetar med barn och ungas fritid. Han är en eftertänksam, nästan introvert men också stridbar fritidspedagog som valt att verka med Härnösand som bas sedan åtta år.

Vadå Härnösand?
Härnösand är en stad som man bara åker förbi när man är på väg söderut från Ö-vik, tyckte Hadar länge. Nu har han bott här i åtta år och upptäckt att Härnösand är en fantastisk stad. Han är glad att familjen bröt upp från Stockholm efter många år från ett liv i hetluften som skarp ­debattör och föreläsare runt om i Sverige. Familjen med fyra barn trivs och har hittat till Högslätten, till föreningar och till ett rikt kulturliv och ser sig numera som härnösandsbor.
Oväntat för en Ö-vikskille som drog till Stockholm som ung.

Längtar till landet
Nu börjar Hadar till och med tycka att det kunde vara lite lugnare på landet och ser sig om efter en gård utanför stadskärnan. Där kan hunden, den engelska mastiffen Nils på 105 kilo, få sällskap av den nyinköpta islandshästen på 350 kilo, som just nu är uppstallad och inte får plats i huset på Härnön. Mer om Hadars tankar om barn och ungas situation och vad vi kan göra för att stödja i stället för att döma och moralisera, får du om du knappar in härnösandspodden.se
Poddvärd är journalisten Dag Jonzon.