12. Bengt-Olov Byström – Pensionär och visionär

Dela avsnitt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

2021-10-28

Om avsnittet

Bengt-Olov Byström kom till Härnösand 1973 med huvudet fullt av idéer. Nästa år fyller han 80 år, styrelseordförande i familjeföretaget Logosol och med fokus på en ny produkt som han tror är färdigutvecklad runt 85-årsdagen. 

Hösten 2021 fick han träffa kunder igen med ett Öppet Hus på Logosol. Han fick  se Anton såga den allra största stocken – ett barnbarn som kan bli tredje generationen Byström i ledningen för företaget.

1989 hade Bengt-Olov tjänat 150 000 kronor på sin första idé som han hittat under en semesterresa till Florida, USA – en skärm som solskydd i stället för en keps. Problemet var att det bara blev en engångsprodukt, om den alls kom till användning. 

Vinsten räckte i alla fall som startkapital till Logosol – ett företag han startade 1989 och som 2021 når 200 miljoner i försäljning. En fördubbling av vinsten sedan sonen Mattias tog över som vd för två år sedan. Dottern Katarina arbetar även hon på familjeföretaget, som marknadschef.

Den andra sonen, Joakim, driver det framgångsrika företaget Absolicon, men än har han inte kommit ikapp Logosol, konstaterar pappa Bengt-Olov nöjt.

Hans resa och framgångssaga från den lilla bondbyn i Hundsjö där han blev byns första student får du ta del av i höstens andra Härnösandspodd.

Poddvärd är journalisten Dag Jonzon.